Αποζημίωση 1.000 δολαρίων θα λάβουν οι κάτοχοι των μοντέλων Volkswagen που πλήττονται από το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων, σε μια κίνηση «καλής θέλησης», όπως τη χαρακτήρισε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποζημιώσει όσους έχουν αγοράσει τα 2λιτρα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, για τα οποία έχει παραδεχθεί την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού προκειμένου να πωληθούν ως «πράσινα».

Από το ποσό της αποζημίωσης, τα 500 δολάρια θα πιστωθούν σε προπληρωμένη κάρτα Visa και τα υπόλοιπα 500 θα επιστραφούν στους πελάτες της με τη μορφή πιστωτικού στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μαζί με τρία χρόνια δωρεάν οδηγικής βοήθειας.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να αναπτύξουμε μια εγκεκριμένη διορθωτική παρέμβαση στα οχήματα που πλήττονται», υπογραμμίζει ο Michael Horn, πρόεδρος και CEO της Volkswagen Group of America στο σχετικό email. «Εν τω μεταξύ, παρέχουμε αυτό το πακέτο καλής θέλησης ως ένα πρώτο βήμα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.