Το καλύτερο της τελευταίας τετραετίας ήταν το γ’ τρίμηνο του 2015 για την Credit Agricole σε όρους κερδών αν και τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας ήταν χαμηλότερα των αναμενομένων. Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζα εμφάνισαν αύξηση 14,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν φτάνοντας τα 930 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της δραστηριότητάς της στη λιανική τραπεζική.

Ωστόσο τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν πτώση, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων του ομίλου διαχείρισης κεφαλαίων Amundi, το 80% της οποίας ανήκει στη γαλλική τράπεζα. Τα καθαρά έσοδα της Amundi μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, στα 119 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το γ΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 2% στα 3,92 δισ. λιγότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν έσοδα 4,2 δισ. ευρώ

Η Credit Agricole εμφάνισε το υψηλότερο καθαρό κέρδος εδώ και παραπάνω από τέσσερα χρόνια το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα στην καταναλωτική πίστη επωφελήθηκε από την ανάπτυξη στη ζήτηση των καταναλωτών και από μία ισχύ στις ασφαλίσεις, σύμφωνα με το Reuters.

 «Έχουμε καλά αποτελέσματα στο πλαίσιο μιας διστακτικής και βραδείας οικονομικής ανάπτυξης και βρισκόμαστε σε αρκετά πλεονεκτική θέση ώστε να εκμεταλλευτούμε την οικονομική ανάπτυξη που κάποια στιγμή θα γίνει», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, Philippe Brassac.