Μerkel: Εχθροί των ελεύθερων ανθρώπων οι τρομοκράτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μerkel: Εχθροί των ελεύθερων ανθρώπων οι τρομοκράτες

Εχθρούς όλων των ελεύθερων ανθρώπων χαρακτήρισε τους τρομοκράτες σε έκτακτο διάγγελμά της η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, αναφερόμενη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι. Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Βερολίνου και των διεθνών εταίρων του για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«H τρομοκρατία χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπιάς - είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στη Γαλλία είτε στη Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η Μerkel και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Η ίδια κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να μην ξεχνούν τους ανθρώπους στη Τουρκία, οι οποίοι, όπως τόνισε, γίνονται συνεχώς στόχος της τρομοκρατίας. «Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider