Οι επιχειρηματικές απειλές που «βλέπουν» τα μέλη της ΟΣΑΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επιχειρηματικές απειλές που «βλέπουν» τα μέλη της ΟΣΑΕ

Έντονος προβληματισμός για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στους επόμενους 12 μήνες επικρατεί στους κύκλους των διευθυνόντων συμβούλων της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΟΣΑΕ), όπως αποκαλύπτει η 5η ετήσια ερεύνα της PwC .

Συγκεκριμένα, μόνο το 28% των επιχειρηματικών ηγετών του ΟΣΑΕ δηλώνουν «πολύ αισιόδοξοι» κάτι που μεταφράζεται σε αναμενόμενη αύξηση των εσόδων μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με το 46% που είχε καταγραφεί πέρυσι ενώ το επίπεδο αισιοδοξίας διαφοροποιείται μεταξύ των χωρών, με το 51% των επιχειρηματικών ηγετών να δηλώνουν πολύ αισιόδοξοι για την ανάπτυξη στις Φιλιππίνες για το ερχόμενο έτος, σε αντίθεση με την αντίστοιχη εκτίμηση για τις ΗΠΑ (34%) και την Κίνα (20%).

Ωστόσο, τα ζητήματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως:η κυβερνοασφάλεια, η έκθεση σε φυσικούς κινδύνους και οι γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή είναι κάποια από τα κυριότερα προβλήματα που απειλούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Η σχετική έκθεση δημοσιεύτηκε στην έναρξη της Συνόδου των Ηγετών της ΟΣΑΕ που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider