Και η Γερμανία «παγώνει» το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Γερμανία «παγώνει» το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό
Μετά από εισήγηση του ινστιτούτου Πολ Έρλιχ, που είναι ο αρμόδιος σύμβουλος του γερμανικού κράτους για ζητήματα εμβολιασμού.

Η Γερμανία αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έρχεται μετά από εισήγηση του ινστιτούτου Πολ Έρλιχ, που είναι ο αρμόδιος σύμβουλος του γερμανικού κράτους για ζητήματα εμβολιασμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Έτσι, η Γερμανία προστίθεται στη λίστα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν «παγώσει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, με τελευταίες την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι προκάλεσε αυτούς τους θρόμβους.

Από την πλευρά της, η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider