Παρέλαβε 6,5 εκατ δόσεις του εμβολίου covid-19 της κινεζικής Sinovac η Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέλαβε 6,5 εκατ δόσεις του εμβολίου covid-19 της κινεζικής Sinovac η Τουρκία

Επιπλέον, 6,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της κινεζικής Sinovac Biotech, παρέλαβε σήμερα η Τουρκία, όπως μετέδωσε το CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Μια πρώτη παράδοση 3 εκατ. δόσεων του εμβολίου είχε ήδη φθάσει στην Τουρκία και χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό 1,245 εκατομμυρίου πολιτών, κυρίως εργαζομένων στον τομέα της υγείας και ηλικιωμένων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το κρατικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι η τελευταία αποστολή, που εντάσσεται σε μια συνολική αποστολή δέκα εκατομμυρίων δόσεων, έφθασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης νωρίς σήμερα το πρωί με πτήση της Turkish Airlines από το Πεκίνο.

Περίπου 600.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν μέσα σε δύο μόλις ημέρες όταν ξεκίνησε η χορήγηση το εμβολίου στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός εμβολιασμού επιβραδύνθηκε έπειτα και από τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει την νέα παραλαβή, διαδικασία που σύμφωνα με τους γιατρούς διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες, προτού ξεκινήσει η χορήγηση των εμβολίων. Αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία θα πραγματοποιεί περίπου 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Η Τουρκία έχει καταγράψει περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 25.073 θανάτους από COVID-19.

Μια αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει λόκνταουν τα σαββατοκύριακα από τον Δεκέμβριο, αλλά τις τελευταίες ημέρες ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 6.000, από 33.000 και πλέον που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider