Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της AstraZeneca

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν είναι έτοιμο για ταχεία έγκριση

Με «μη έγκριση» κινδυνεύει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τουλάχιστον για όσον αφορά στον Ιανουάριο, προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion: «Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη».

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad.

«Ούτε καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας», είπε. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση».

Αυτό σημαίνει ότι είναι «απίθανη» η έγκριση τον επόμενο μήνα, προειδοποίησε.

Η AstraZeneca δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί πλήρως η επίπτωση της μετάλλαξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider