Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ, Μακρόν και Σαρλ Μισέλ για τη μετάλλαξη του ιού στη Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ, Μακρόν και Σαρλ Μισέλ για τη μετάλλαξη του ιού στη Βρετανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησαν σήμερα για να συζητήσουν τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που κυκλοφορεί στη Βρετανία κι η οποία οδήγησε ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις τους, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν το θέμα, την ώρα που η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπλόκο στις πτήσεις

Το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη ενός νέου στελέχους του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας και υπάρχουν υποψίες ότι είναι πιο μεταδοτικό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Η ξαφνική αυτή απόφαση λαμβάνεται την επομένη των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την επαναφορά της καραντίνας στο Λονδίνο, στη νοτιοανατολική Αγγλία και σε ένα μέρος στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης της Covid-19 σε αυτές τις περιοχές.

Η αναστολή των ταξιδιών προς το Βέλγιο από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αφορά τις πτήσεις και το τρένο Eurostar, που αναχωρεί από το Λονδίνο.

Παρόμοια απαγόρευση έχει αποφασίσει και η Ολλανδία.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία εξετάζει "σοβαρά" το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη τηςσ μετάλλαξης της Covid-19 σε αυτές τις χώρες, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια κυβερνητική πηγή.

"Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή", την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή το Βερολίνο, είπε η πηγή, προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε επίσης

«Μπλόκο» στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία εξετάζει η Ιταλία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider