«Επενδυτικές πιέσεις» στις ΗΠΑ να επανέλθουν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επενδυτικές πιέσεις» στις ΗΠΑ να επανέλθουν στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Μια επνένταξη στη συμφωνία του Παρισιού θα βοηθούσε στο ξεκλείδωμα πρόσθετων ροών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδυτές με συλλογικά περιουσιακά στοιχεία 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανέλθουν γρήγορα στην παγκόσμια συμφωνία με αφορμή την ενεργοποίηση της απόφασηςτου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία

Ο όμιλος, του οποίου τα μέλη περιλαμβάνουν μεγάλους επενδυτές, όπως η BlackRock που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, η οποία είνια ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδύνευαν να μείνουν πίσω στον αγώνα για μια καθαρότερη παγκόσμια οικονομία.

Μια επνένταξη στη συμφωνία του Παρισιού θα βοηθούσε στο ξεκλείδωμα πρόσθετων ροών επενδυτικών κεφαλαίων για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε βασικούς τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ», δήλωσε η Stephanie Pfeifer, διευθύνουσα σύμβουλος της ομάδας θεσμικών επενδυτών για την κλιματική αλλαγή.

Ο Mindy Lubber, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης της βιωσιμότητας Ceres, ο οποίος υπέγραψε επίσης τη δήλωση, δήλωσε ότι η αποχώρηση από τη συμφωνία του Παρισού ήταν «μνημειακό λάθος».

«Υπάρχει ένας λόγος που οι επενδυτές επιμένουν ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη Συμφωνία του Παρισιού. Πιστεύουν ότι είναι καλό για την οικονομία, αλλά και για το περιβάλλον και το μέλλον μας», δήλωσε ο στο Reuters.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider