Αλλαγή της πορείας πραγματοποίησε το Oruc Reis, το οποίο κατευθύνεται εκ νέου προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά της 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis βγήκε εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης έστριψε βόρεια προς το λιμάνι της Αττάλειας και δύο ώρες μετά, λίγο πριν τις 5, πραγματοποίησε αναστροφή, με πορεία προς την θαλάσσια περιοχή που βρισκόταν πριν δύο ημέρες, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Oruc Reis συνοδεύεται από  βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται»

Να υπενθμίσουμε πως στο διάγγελμά του, χθες Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες. Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και, πρόσφατα, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image