Μπόλτον: Αν επανεκλεγεί ο Τραμπ μπορεί οι ΗΠΑ να βγουν εκτός ΝΑΤΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόλτον: Αν επανεκλεγεί ο Τραμπ μπορεί οι ΗΠΑ να βγουν εκτός ΝΑΤΟ
Σε περιπτωση που ο Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη θητεία, ο Μπόλτον δεν αποκλείει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ.

Ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, επέκρινε έντονα την προγραμματισμένη απόσυρση αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.

«Λείπει η στρατηγική συλλογιστική. Μια απόσυρση κοστίζει χρήματα και χρόνο και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί γιατί κάποιος πρέπει να στείλει τα στρατεύματα κάπου αλλού όταν είναι πραγματικά απολύτως ευτυχισμένα και ικανοποιημένοι εκεί που βρίσκονται... Επίσης, η απόφαση αυτή στέλνει ακριβώς το λάθος σήμα στη Μόσχα», είπε σε συνέντευξη του στην «Handelsblatt».

Σε περιπτωση που ο Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη θητεία, ο Μπόλτον δεν αποκλείει την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΝΑΤΟ. «Μέχρι στιγμής, οι Ρεπουμπλικανοί κατάφεραν να τον εμποδίσουν να το κάνει, αλλά εάν επανεκλεγεί, αυτά τα εμπόδια θα μπορούσαν να αρθούν. Ποιος ξέρει τι θα κάνει σε μια δεύτερη θητεία του;», αναρωτήθηκε.

Ο Μπόλτον συνέστησε στην Ευρώπη να συνεργαστεί στενότερα με το Κογκρέσο των ΗΠΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Ταμπ. «Εάν υπάρξει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ ή περαιτέρω σημαντική απόσυρση στρατευμάτων από την Ευρώπη, θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρή αντίσταση τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους (στο Κογκρέσο). Το να επαναπαύεται κανείς ότι θα επικρατήσει στον Λευκό Οίκο η κοινή λογική δεν θα ήταν η καλύτερη στρατηγική», όπως τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος πρόεδρος, είπε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είμαι πολύ δυστυχισμένος ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, δεν έχω ιδέα ποιά θα είναι η πολιτική του Μπάιντεν έναντι της Κίνας. Κάθεται στο υπόγειο του σπιτιού του και δεν βγαίνει έξω πολύ συχνά. Αν κερδίσει και δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει, θα αντικαταστήσουμε μόνο ένα πρόβλημα με ένα νέο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον Μπάιντεν. Ωστόσο, ο Μπόλτον δεν πιστεύει ότι έχουν κριθεί όλα. «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε την ικανότητα του Δημοκρατικού Κόμματος να χάνει τις εκλογές. Υπολείπονται ακόμη σχεδόν 100 ημέρες μέχρι τις εκλογές. Είναι μια αιωνιότητα Στην αμερικανική πολιτική ισοδυναμεί με μια αιωνιότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.