Κυρώσεις κατά των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream προανήγγειλαν οι ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις κατά των αγωγών Nord Stream-2 και Turkish Stream προανήγγειλαν οι ΗΠΑ
«Είναι μια κατηγορηματική προειδοποίηση προς τις εταιρείες που βοηθούν στην υλοποίηση των ρωσικών έργων…» ανέφερε ο Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σήμερα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σύμφωνα με τον νόμο CAATSA του 2017, στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, οι οποίοι θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Ο Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έδωσε οδηγίες στο να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή του νόμου CAATSA (Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου.

«Είναι μια κατηγορηματική προειδοποίηση προς τις εταιρείες, που βοηθούν στην υλοποίηση των ρωσικών έργων… και συμμετέχουν σ’ αυτά και λέει ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αποχωρήστε (από τα έργα αυτά) τώρα, ή κινδυνεύετε να υποστείτε συνέπειες» δήλωσε ο Πομπέο.

Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο οι δύο αγωγοί δεν συνιστούν έργα εμπορικής σημασίας. «Είναι κύρια εργαλεία του Κρεμλίνου που χρησιμοποιεί για να εκμεταλλευθεί και να διευρύνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ρωσικές ενεργειακούς πόρους, εργαλεία τα οποία υπονομεύουν την Ουκρανία, σταματώντας την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αυτής της κρίσιμης σημασίας δημοκρατικής χώρας, εργαλείο το οποίο σε τελική ανάλυση υπονομεύει την διατλαντική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν του ευρωπαίους μας φίλους και να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.