5 σπίτια που βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
5 σπίτια που βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη
Ποια είναι τα 5 πολυτελή σπίτια που ξεπερνούν τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους θεατές;

Όταν η αρχιτεκτονική «παντρεύεται» με τη φύση μπορούν να δημιουργηθούν εντυπωσιακά οικοδομήματα. Η ιδέα της αρχιτεκτονικής είναι συχνά να εναρμονίσει, και όχι να κυριαρχήσει, σε τοπία με άπειρο φυσικό κάλλος όπως αναφέρει το CNN.

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια πρόκληση, όταν τα μέρη αυτά έχουν να κάνουν απότομες πλαγιές, γκρεμούς και βουνοπλαγιές.

Ποια είναι ωστόσο τα 5 πολυτελή σπίτια που ξεπερνούν τις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους θεατές;

Φωτογραφίες: archdaily.com

Χτισμένο στην ακτή της Γρανάδας στην Ισπανία, το Casa Del Acantilado ή το «Cliff House» είναι ένα αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Antoni Gaudí.

Η γωνία κλίσης (περίπου 42 μοίρες) φαίνεται να έχει εμπνεύσει παρά να περιορίσει τη δημιουργικότητα της αρχιτεκτονικής εταιρείας πίσω από το σχέδιο, Gilbartolomé. Το σπίτι δεν είναι μόνο θαμμένο στο λόφο, αλλά και κρυμμένο κάτω από μια φανταστική στέγη.

Όταν φαίνεται από ψηλά, το καμπυλωτό σχήμα μοιάζει με τα κύματα της θάλασσας.

Το Casa Del Acantilado εκτείνεται σε δύο ορόφους - ο ένας είναι αφιερωμένος σε ένα τεράστιο σαλόνι με πολλές δυνατότητες και ο άλλος με πιο οικείους χώρους και δωμάτια.

Στην κορυφή ενός βουνού στο Κεμπέκ του Καναδά, βρίσκεται ένα πολυτελές σπίτι με γιγαντιαία παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα στη γύρω δασώδη περιοχή.

Το μεγαλύτερο από τα δύο κτίρια φιλοξενεί το καθιστικό, ενώ το μικρότερο έχει δύο υπνοδωμάτια. Όπως αναφέρει το CNN το συκγκεκριμένο σπίτι ξεχωρίζει για τον τόνο ηρεμίας που προσφέρει.

Φωτογραφία: archdaily.com

Το Slice and Fold House, στο Λος Άντζελες, μοιάζει με ένα προσεκτικά διπλωμένο κομμάτι origami (διπλωμένο χαρτί, πρακτική αναδίπλωσης).

Το κτήριο επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ ευκρινών γραμμών και ανοιγμάτων, που επιτρέπουν στο φυσικό φως να αναδεικνύει κάθε δωμάτιο.

Η πρόσοψη του σπιτιού αποτελείται από διαφορετικά σχήματα και όγκους, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είναι η κεντρική οροφή που προσφέρει εκπληκτικές θέα στις οροσειρές του San Gabriel.

Μεγάλα τμήματα του σπιτιού βυθίζονται βαθιά μέσα στο έδαφος, το οποίο έπρεπε να ανασκαφεί βαθιά για να κολλήσει την κολοσσιαία δομή στην απότομη πλαγιά.

Το Villa Escarpa είναι ένας λευκός γεωμετρικός «γίγαντας» που ισορροπεί πάνω σε ένα απότομο γκρεμό με θέα στο χωριό Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Ο αρχιτέκτονας Mario Martins βρήκε έναν εντυπωσιακό τρόπο να προσφέρει ότι καλύτερο σε ένα σχετικά μικρό οικόπεδο που συνδυάζει και πισίνα.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι που «αιωρείται». Αυτό επετεύχθει μέσω μιας ταράτσας οροφής, η οποία προσθέτει ελαφρότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει το CNN η κατασκευή δεν είναι μόνο ελκυστική, αλλά και ανθεκτική - ιδιαίτερα κρίσιμης δεδομένων των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτογραφία: archdaily.com

Όταν η πολυτέλεια συναντά την απομόνωση μπορεί κανείς να κοιτάξει το ύψους 11 μέτρων σπίτι που έχει χτιστεί σε ένα δάσος γεμάτο κέδρους στην ανατολική επαρχία Anhui της Κίνας.

Μια κεντρική σπειροειδής σκάλα οδηγεί σε δωμάτια μινιμαλιστικού χαρακτήρα με παράθυρα από τοίχο σε τοίχο, τα οποία χρησιμεύουν ως πλαίσια για την εντυπωσιακή θέα.

Το σαλόνι και οι κρεβατοκάμαρες είναι σκόπιμα μικρά, επειδή οι αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν σημεία παρατήρησης, παρά ένα εκτεταμένο οικογενειακό σπίτι.

Φυσικά υλικά χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου ξύλου κέδρου, για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους.

Φωτογραφία: archdaily.com

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:49

Νορβηγία: Έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο

07:37

Τραμπ: Δεν θα μείνει κανείς Ιρανός ηγέτης ζωντανός - Για ένατη μέρα στις φλόγες η Μέση Ανατολή

23:58

Συνελήφθη 82χρονος στην Αχαΐα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

23:36

Κίνα: Ιστορικά ρεκόρ κατέγραψε ο εσωτερικός τουρισμός το 2025

23:15

Εντοπισμός σορού άνδρα κοντά στο λιμάνι της Κορίνθου

22:47

Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας

22:16

Χαρδαλιάς: Κάθε αντιπλημμυρικό έργο που σχεδιάζουμε αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής

21:47

Βουλή: Συγχαρητήρια Νικήτα Κακλαμάνη στον Λευτέρη Πετρούνια για το ασημένιο στο παγκόσμιο του Μπακού

21:18

Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: Η εθνική ενότητα το ισχυρότερο όπλο μας

21:07

Ντουμπάι: Ένας νεκρός από ιρανικό χτύπημα στην περιοχή της μαρίνας της πόλης

20:53

Καραμανλή: Στρατηγική προτεραιότητα ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού

20:43

Αραγτσί: Ο Τραμπ κατέστρεψε την διάθεση του Ιράν για αποκλιμάκωση

20:25

Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα

20:09

Βρετανία: Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1 στο νησί - Αυξάνεται η βρετανική εμπλοκή στη σύγκρουση

19:29

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δεν είμαστε εύκολη λεία

19:20

Τραμπ: Η Κούβα θέλει να κάνει συμφωνία

19:12

Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

18:47

Τάνκερ: Ιλιγγιώδεις αυξήσεις σε ναύλα και ασφάλιστρα - Tο κόστος αποθήκευσης και οι απώλειες νωπών αγαθών

18:37

Reuters: Η ΕΕ εξετάζει τρόπους γρήγορης μείωσης του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

18:26

Σδούκου: Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις - Κανείς αβοήθητος εφόσον πληγεί οικονομικά

18:00

Αποθήκη CO₂ στον Πρίνο: Πώς η Καβάλα φέρνει την Ελλάδα στον χάρτη της νέας αγοράς δισεκατομμυρίων

17:55

Βρετανία: Προετοιμάζει το αεροπλανοφόρο Prince of Wales για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή

17:44

Κουβέιτ: Προληπτική μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου εξαιτίας της έντασης με το Ιράν

17:28

Συνελήφθη 30χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στην Αττική

17:08

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

16:58

ΗΠΑ: Οι τιμές στα πρατήρια εκτοξεύονται καθώς ο πόλεμος με το Ιράν αναστατώνει τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό

16:42

Μερική προσωρινή τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ, λόγω του ημιμαραθωνίου της Αθήνας

16:24

Γκιουλέρ: Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία

15:47

Κύπρος: Θα αργήσει η άφιξη του βρετανικού πολεμικού Dragon λόγω του... ωραρίου της βάσης του Πόρτσμουθ

15:35

Τουρκία: Στέλνει F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider