Μιλώντας στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19.

Συγκεκριμένα με δήλωση του που μεταδόθηκε από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Η θετική διάγνωση μόλις έφθασε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος είχε παρουσιάσει πυρετό την προηγούμενη ημέρα.

Όπως διαβεβαίωσε, νιώθει καλά, αφότου ξεκίνησε θεραπεία, ενώ ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην πολιτεία Μπαΐα.

Ο ίδιος εξήγησε πως άρχισε να νιώθει αδιαθεσία την Κυριακή και επιβεβαίωσε πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είχε εμφανιστεί χωρίς μάσκα σε διαδηλώσεις κατά του lockdown, σε μία εξ αυτών μάλιστα είχε φωτογραφηθεί και με μικρά παιδιά, ενώ είχε κάνει τζετ σκι, τη μέρα που η Βραζιλία συμπλήρωσε 10.000 θανάτους.

Συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός φακός τον είχε απαθανατίσει να κάνει βόλτες στη λίμνη Paranoá, κοντά στο Palácio da Alvorada, όπου ο ίδιος είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μπάρμπεκιου στο οποίο θα δεχόταν όπως είχε πει 3.000 ανθρώπους.

Τελικά υπό την πίεση της κοινής γνώμης, καθώς κάποιοι στα «social media το χαρακτήρισαν ως το «μπάρμπεκιου του θανάτου», το ακύρωσε.

Βέβαια οι φήμες ότι έχει νοσήσει από τον κορονοϊό είχαν οργιάσει και τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας Βραζιλιάνος αξιωματούχος που συμμετείχε στις συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε βρεθεί θετικός στον ιό, πληροφορία όμως που είχε διαψεύσει ο γιος του.