ΗΠΑ: Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων σε 9 μέλη του Κογκρέσου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων σε 9 μέλη του Κογκρέσου
Τουλάχιστον εννέα μέλη του Κογκρέσου φέρονται να έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα υποστήριξης των μικρών επιχειρήσεων (Paycheck Protection Program).

Τουλάχιστον εννέα μέλη του Κογκρέσου και τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες δράσης έχουν δεσμούς με οργανισμούς που πήραν εκατομμύρια δολάρια υπό τη μορφή βοήθειας από ένα πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις εταιρίες να αποφύγουν τις απολύσεις στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αρμόδια υπηρεσία (Small Business Administration), σύμφωνα με το POLITICO.

Συνολικά, εταιρίες που συνδέονται με μέλη του Κογκρέσου και διάφορες ομάδες δράσης, έχουν λάβει τουλάχιστον 11 εκατ. δολάρια υπό μορφή βοήθειας από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα το οποίο καταρτίστηκε από το Κογκρέσο για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 650.000 επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα (Paycheck Protection Program).

Ωστόσο, υπάρχουν και μέλη του Κογκρέσου, που φέρονται να επωφελήθηκαν, χωρίς αυτό να έχει γνωστοποιηθεί προηγούμενα.

Στους κοινοβουλευτικούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρικ Αλεν (Γεωργία) ιδρυτής μιας εταιρίας κατασκευών, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Κέλι (Πενσυλβάνια) που είναι ιδιοκτήτης αρκετών αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Χερμ (Οκλαχόμα) που έχει δικαιώματα δικαιοχρησίας σε αρκετά καταστήματα της αλυσίδας McDonald’s, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μαρκγουέιν Μουλίν (Οκλαχόμα) που κληρονόμησε την επιχείρηση υδραυλικών της οικογένειάς του, και ο Δημοκρατικός βουλευτής Ματ Καρτράιτ (Πενσυλβάνια), η σύζυγος του οποίου είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο της οικογένειας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.