Απέναντι από τον Τραμπ στέκεται ο Φάουτσι για τη χρήση μάσκας (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απέναντι από τον Τραμπ στέκεται ο Φάουτσι για τη χρήση μάσκας (vid)
«Θέλω να προστατέψω τόσο τον εαυτό μου όσο και άλλους, επειδή θέλω να γίνω ένα σύμβολο για τους ανθρώπους, ότι αυτός είναι το σωστό πράγμα, το οποίο πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο δρ. Άντονι Φάουτσι.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μιλώντας στο CΝΝ, δήλωσε ότι οι μάσκες πρέπει να συνεχίσουν να συνιστώνται και ότι φοράει μία για να δώσει το σωστό παράδειγμα.

«Θέλω να προστατέψω τόσο τον εαυτό μου όσο και άλλους, επειδή θέλω να γίνω ένα σύμβολο για τους ανθρώπους, ότι αυτός είναι το σωστό πράγμα, το οποίο πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο δρ. Άντονι Φάουτσι.

«Είναι ένα είδος σεβασμού στον άλλο και θα πρέπει και ο άλλος να σέβεται εσένα», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN και προσέθεσε «Φοράτε μάσκα, φοράνε μάσκα και προστατεύετε ο ένας τον άλλο».

Όπως είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για τις λοιμώξεις και τις αλλεργίες των ΗΠΑ , δήλωσε ακόμα ότι βλέπει πάρα πολλούς ανθρώπους να τηρούν τις υποδείξεις των ειδικών, αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν και ν' αρχίσουν να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο που δυνητικά θα είναι επικίνδυνος για τους υπολοίπους.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρότι του έχουν συστήσει να φοράει μάσκα, προς το παρόν το αποφεύγει, τόσο ο ίδιος όσο και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Υψηλάντη, στην πολιτεία Μίσιγκαν στις 22 Μαΐου, όπου περιηγήθηκε σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford που επαναλειτουργεί, εν μέσω της πανδημίας, για να κατασκευάσει μηχανικούς αναπνευστήρες και μέσα ατομικής προστασίας, ο ένοικος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε γιατί δεν φόραγε μάσκα, όπως τα στελέχη της εταιρείας που τον ξεναγούσαν κατά την περιήγησή του στην εγκατάσταση.

«Φόραγα μία προηγουμένως. Φόραγα μία εκεί πίσω. Αλλά δεν ήθελα να δώσω στους δημοσιογράφους την ικανοποίηση να το δουν», απάντησε σαρκαστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. Λίγο αργότερα, επέδειξε στους δημοσιογράφους τη μάσκα του, χωρίς να τη βάλει. «Μου αρέσει πολύ. Ειλικρινά, νομίζω είμαι πιο ωραίος με τη μάσκα», αστειεύτηκε.

Ο Τραμπ αψηφά συστηματικά συστάσεις των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προς τους Αμερικανούς για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά ως προς τη χρήση μάσκας και γαντιών και την αποφυγή στενών επαφών. Το έκανε και στο εργοστάσιο της Φορντ, παρότι η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει πως η πολιτική της ορίζει ότι όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ κάτι αντίστοιχό έκανε και στις 6 του μηνός σε εργοστάσιο κατασκευής προστατευτικών μασκών στην Αριζόνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider