Χονγκ Κονγκ: Δίνει 1.180 ευρώ στους κατοίκους του λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Δίνει 1.180 ευρώ στους κατοίκους του λόγω κοροναϊού
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.180 ευρώ παρέχει στους μόνιμους κατοίκους του άνω των 18 ετών, το Χονγκ Κονγκ, για να τονώσει την οικονομία του.

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 10.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 1.180 ευρώ) στους 7 εκατ. μόνιμους κατοίκους του που είναι άνω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ απόφάσισε να ενισχύσει τους πολίτες προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία του ημιαυτόνομου κινεζικού εδάφους, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση εδώ και μήνες, και είναι πλέον αντιμέτωπο και με το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Τη δωρεά αυτή σε μετρητά ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, στο πλαίσιο μέτρων συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, τα οποία έχουν στόχο να βοηθήσουν την μεγαλούπολη να αντεπεξέλθει στην χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει εδώ και μια δεκαετία.

Οι αρχές ποντάρουν στο γεγονός ότι οι καταναλωτές θα διοχετεύσουν ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά ξανά στην τοπική οικονομία.

Τρία σκληρά πλήγματα στην οικονομία του Χονγκ Κονγκ

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ επλήγη από τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, των φιλοκυβερνητικών διαδηλώσεων για μήνες και πλέον του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του προϋπολογισμού του Χονγκ Κονγκ, κυρίως μειώσεις στους φόρους επί των κερδών και των μισθών, όπως και δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να καταβάλουν τους μισθούς του προσωπικού τους.

Οι έμποροι, οι τομείς του τουρισμού, της εστίασης ή της ψυχαγωγίας, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτήν την ύφεση, ενώ ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξήθηκε όπως και το ποσοστό ανεργίας, το οποίο ήταν συνήθως χαμηλό.

Η ύφεση στο Χονγκ Κονγκ επιδείνωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ, η οποία πλήττεται από ένα ποσοστό ρεκόρ έλλειψης δημοτικότητας έπειτα από μήνες αμφισβήτησης.

Οι φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, κορυφώθηκαν το φθινόπωρο, έως ότου το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού οδηγήσει σε παύση την κινητοποίηση.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider