Μεγαλώνει κατά 2 δισ. δολάρια ο προϋπολογισμός για το «τείχος» του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλώνει κατά 2 δισ. δολάρια ο προϋπολογισμός για το «τείχος» του Τραμπ
Μεγαλώνει κατά 2 δισ. δολάρια η πρόταση προϋπολογισμού του Ντόναλντ Τραμπ, για το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Κονδύλια 2 δισ. δολαρίων προβλέπει η πρόταση προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, για την συνέχιση της κατασκευής του τείχους ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό το 2021.

Η κατασκευή του τείχους είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εξαγγελίες του προέδρου Τραμπ προς την εκλογική βάση των υποστηρικτών του, από το 2016, όμως η χρηματοδότηση μέσω ενός ειδικού νομοσχεδίου δεν θεωρείται πιθανό ότι θα ψηφιστεί από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

Η πρόταση του Λευκού Οίκου δεν δημιούργησε θετική εντύπωση, καθώς ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 4,6 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Το Πεντάγωνο «πληρώνει» για το Τείχος του Τραμπ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του Τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, με χρήματα που κανονικά θα διοχετεύονταν στον αμερικανικό στρατό.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως κεφάλαια ύψους 3,7 δισ. δολαρίων προέρχοναι από το ταμείο του Πενταγώνου για κατασκευαστικά έργα του στρατού. Ενώ, κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων προέρχονται από το ταμείο του Πενταγώνου για τη δίωξη ναρκωτικών.

Το «βέτο» του Ντόναλντ Τραμπ

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση Τραμπ θα «αναδιοχετεύει» κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του Τείχους. Το 2019 ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τις ΗΠΑ σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», για να έχει τη νομική κάλυψη να μεταφέρει κεφάλαια για την κατασκευή του Τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider