Αυξάνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό - Σε καραντίνα και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό - Σε καραντίνα και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων είναι πλέον 24.324, με 490 νεκρούς.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα αυξήθηκε σε 490 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4/2/2020, καθώς οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 24.324.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο στην Ταϊβάν

Σε καραντίνα τέθηκε και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, αυτή τη φορά η Ταϊβάν απαγόρευσε την είσοδο σε τουριστικό πλοίο.

Πρόκειται για το πλοίο World Dream, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Dream Cruises, δεν επετράπη να ελλιμενιστεί στη νότια Ταϊβάν χθες Τρίτη και έχει τουλάχιστον 4.000 επιβαίνοντες, κατά πληροφορίες.

Τη Δευτέρα, το πλοίο είχε επισκεφθεί το λιμάνι Κιλούνγκ, στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν. Επετράπη σε κάποιους από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της νήσου. Πρόσθεσαν ότι δεν ήταν ενήμερες πως στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ταϊβάν.

Κατά την εφημερίδα South China Morning Post τρεις επιβάτες του πλοίου, που αναχώρησαν από την Κίνα για κρουαζιέρα στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο, έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν άλλα δύο πιθανά κρούσματα μεταξύ των ανθρώπων που έκαναν κρουαζιέρα το τελευταίο διάστημα.

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων αναμένεται να εφαρμοστεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εφαρμόζει σύστημα ενεργητικής επιτήρησης για την ανίχνευση ύποπτων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού 2019-nCoV σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Τα μέτρα αυτά, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διαδικασία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider