Κερδοσκόποι καπηλεύονται τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κερδοσκόποι καπηλεύονται τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
Οι τιμές των sneaker του αστέρα του ΝΒΑ εκτοξεύτηκαν μετά τον θάνατό του.

Ο ξαφνικός και τραγικός θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ αύξησε το ενδιαφέρον για τα αθλητικά παπούτσια εταιρειών όπως η Nike και η Adidas που κυκλοφόρησαν «με την υπογραφή» του θρύλου του ΝΒΑ. Και αυτό τράβηξε και πολλούς που θέλησαν να κερδοσκοπήσουν.

Από την στιγμή που μαθεύτηκαν τα νέα του θανάτου, οι τιμές ζευγαριών παπουτσιών που φέρουν το όνομα του Μπράιαντ εκτοξεύτηκαν. Ειδικότερα, παπούτσια που μέχρι την Κυριακή κόστιζαν λιγότερο από 200 δολάρια στη δημοφιλή ιστοσελίδα μεταπώλησης StockX, σήμερα πωλούνται για περισσότερα από 1.000 δολάρια.

Στοιχεία πωλήσεων για το Kobe 4 Protro Nikes
H τιμή μεταπώλησης ενός ζευγαριού Kobe 4 Protro σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε μια νύχτα

​​​

«Όπως συμβαίνει σε κάθε αγορά, γεγονότα στην πραγματική τιμή έχουν επιπτώσεις στις αποδόσεις της αγοράς», ανέφερε εκπρόσωπος της StockX σε δήλωση του στο Business Insider. «Μετά από τα τραγικά νέα του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, υπήρξε μια αύξηση στο ενδιαφέρον για προϊόντα που σχετίζονται με τον ίδιο συμπεριλαμβανομένων και των πιο γνωστών αθλητικών παπουτσιών που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον θρύλο του μπάσκετ. Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον είναι απόδειξη του μεγέθους του τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων».

Η άλλη άποψη

Όμως κάποιες άλλες εταιρείες αποφάσισαν να σταματήσουν ενεργά όσους θέλησαν να κερδοσκοπήσουν από τον τραγικό θάνατο του Μπράιαντ. Ο Τζέι Λόπεζ, ιδρυτής της εταιρείας διανομών και μεταπωλήσεων Urban Necessities δήλωσε ότι δεν θα επιτρέπεται η αύξηση των τιμών προϊόντων που σχετίζονται με τον Κόμπι Μπράιαντ. «Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλω να βγάζω τα χρήματά μου ή να χτίζω το brand μου», έγραψε σε ένα σχόλιο στο Instagram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider