Σε ποιες επιχειρήσεις στην Κίνα βάζει «λουκέτο» ο κοροναϊός

Κοροναϊός

Η επιδημία του κοροναϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και στην Κίνα πολλές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο».

Το προσωρινό «λουκέτο» επιλέγουν πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια στην περιοχή Ουχάν, στην Κίνα, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, που μετρά 81 θύματα μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κλάδος να βρίσκεται στον «αέρα».

Σύμφωνα με το Business Insider, η πόλη του Ουχάν, η πόλη από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κοροναϊού, είναι μία από τις μεγαλύτερες έδρες της παγκόσμιας βιομηχανίας, με πλήθος μεγάλων εταιρειών να την επιλέγουν ως τη βάση τους στην Ασία.

Μεγάλα ονόματα, όπως η PepsiCo, η Siemens και η Peugeot, έχουν εργοστάσια στην περιοχή και στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους, ανακοίνωσαν πως θα παύσουν ή θα περιορίσουν τη λειτουργία τους για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Δείτε τις 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που «έκλεισε» ο κοροναϊός:

McDonald's

McDonald's

Τα McDonald's ανακοίνωσαν πως θα παύσουν μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία τους σε πέντε κινεζικές πόλεις: Wuhan, Ezhou, Huanggang, Qianjiang και Xiantao.

«Θα αποφασίσουμε πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, ανάλογα με τις εξελίξεις στην επιδημία του κοροναϊού», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η οποία ενημέρωσε πως παρακολουθεί στενά την υγεία των εργαζομένων της.

ΙΚΕΑ

ΙΚΕΑ

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία επίπλων ακολούθησε τις οδηγίες των κινεζικών αρχών και «έστειλε σπίτια τους» τους 500 εργαζομένους της, από την προηγούμενη Πέμπτη, για να διασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας τους. 

Αυτοκινητοβιομηχανία

Αυτοκινητοβιομηχανία

Συνολικά 9 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων έβαλαν προσωρινό «λουκέτο», μεταξύ των οποίων, μονάδες των Peugeot, Renault, Honda και της κινεζικής Dongfeng.

Siemens

Siemens

Κλειστό παραμένει και το εργοστάσιο του πολυεθνικού «γίγαντα» Siemens, η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε πως συμμορφώνεται πλήρως με τις συστάσεις των τοπικών αρχών για την προστασία των εργαζομένων της. 

Xiaomi

Xiaomi

Κλειστό παραμένει τις τελευταίες ημέρες και το εργοστάσιο της κινεζικής Xiaomi, η οποία σε ανακοίνωση της γνωστοποιεί πως η κανονική λειτουργία θα επανέλθει όταν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση πως η υγεία των εργαζομένων της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ