Μνούτσιν και όχι Τραμπ επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στο Νταβός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνούτσιν και όχι Τραμπ επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στο Νταβός
Το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ απουσιάζει από τον κατάλογο των μελών της αμερικανικής αποστολής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πάντως αναμένεται να πάει στο Νταβός.

Κατάλογο με τα ονόματα των μελών της αμερικανικής αντιπροσωπείας που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός έδωσε χθες στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Από τον κατάλογο απουσιάζει το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που ωστόσο αναμένεται να πάει στη σύνοδο.

Η αμερικανική αποστολή στο Νταβός

Επικεφαλής της αποστολής στη λίστα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζεται ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Παρά την απουσία του ονόματος του Τραμπ, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσαν πως θεωρείται ουσιαστικά δεδομένο πως ο Ρεπουμπλικάνος θα ταξιδέψει στο Νταβός.

Ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, η κόρη και σύμβουλος του ενοίκου του Λευκού Οίκου Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της και σύμβουλος του προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

Γιατί δεν πήγε πέρυσι στο Νταβός ο Τραμπ

Ο Τραμπ δεν πήγε πέρυσι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εξαιτίας της κρίσης που είχε προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, το λεγόμενο shutdown.

Στις ΗΠΑ αρκετοί θεωρούν πως υπάρχει πιθανότητα να μην πάει ούτε φέτος, λόγω της παραπομπής του σε δίκη στη Γερουσία που αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η φετινή σύνοδος, που θα διεξαχθεί από την 21η ως την 24η Ιανουαρίου, θα είναι η 50ή. Σε αυτή συμμετέχουν ηγέτες μεγάλων δυνάμεων, στελέχη των κυβερνήσεών τους και επιχειρηματίες για να συζητήσουν τρέχοντα οικονομικά ζητήματα και τάσεις και να χαράξουν πολιτική.

Ειδικά στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider