Αμφισβητεί τη Συνθήκη των Σεβρών ο Ερντογάν (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμφισβητεί τη Συνθήκη των Σεβρών ο Ερντογάν (vid)
«Πολύ σύντομα εδώ θα αρχίσουμε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε δείχνοντας την περιοχή κοντά στην Κρήτη.

Σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Κρήτη και στο Καστελόριζο προαναγγέλλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θέτει θέμα ισχύος της Συνθήκης των Σεβρών.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Α ΗΑΒΕR, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας το κρέσεντο προκλητικότητας μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη, είπε:

«Με τη βοήθεια του Θεού, πολύ σύντομα εδώ θα αρχίσουμε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε δείχνοντας την περιοχή κοντά στην Κρήτη.

Υποστήριξε δε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη αναστρέφει τη συνθήκη των Σεβρών του 1920.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε ότι το μνημόνιο με την Λιβύη του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου. «Τώρα το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ είναι η Τουρκία , το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά, αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ», υπογράμμισε ο Ερντογάν και έδειξε την περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider