Δωρεάν σπουδές σε πρόσφυγες από το πανεπιστήμιο Columbia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν σπουδές σε πρόσφυγες από το πανεπιστήμιο Columbia
Επτά Σύροι πρόσφυγες έχουν ήδη ενταχθεί ως φοιτητές στο φημισμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μέχρι και 30 πρόσφυγες θα μπορέσουν να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Columbia στα πλάισια του προγράμματος εταιρικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του 2016, το οποίο πήρε παράταση και συνεχίζεται.

Χάρη σε αυτό, ήδη επτά Σύροι φοιτητές έχουν ήδη ενταχθεί στο φημισμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα υποδεχθεί ως και 30 πρόσφυγες στις τάξεις των φοιτητών του και θα καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη της φοίτησης και της φιλοξενίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής του Πανεπιστημίου, χθες Τετάρτη, επιλέξιμοι είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά όχι πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, και οι σπουδές των οποίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διακόπηκαν εξαιτίας παραγόντων εκτός του δικού τους ελέγχου (ένοπλες συρράξεις, φυσικές καταστροφές...)

Θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για σπουδές σε όλες τις σχολές και σε όλους τους κύκλους, ανάλογα με το προφίλ τους.

Οι πρώτοι νέοι φοιτητές του προγράμματος θα επιλεγούν το 2020.

Για τη χρηματοδότηση των σπουδών των προσφύγων θα εκταμιευθεί κονδύλι ύψους 6 εκατ. δολαρίων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να ωφεληθούν από βοήθεια πέραν της καθεαυτό εκπαιδευτικής αποστολής του που προσφέρει το πανεπιστήμιο αλλά και σπουδαστές του.

Το 2019, το ετήσιο κόστος των διδάκτρων για σπουδές γενικής κατεύθυνσης (general studies) σε αμερικανικά πανεπιστήμια ανερχόταν σε περίπου 80.000 δολάρια, συνυπολογιζομένου του κόστους στέγασης και των τρεχόντων εξόδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider