Credit Suisse: Πώς μια γυναίκα στο ΔΣ μιας εταιρείας μπορεί να απογειώσει τη μετοχή της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Πώς μια γυναίκα στο ΔΣ μιας εταιρείας μπορεί να απογειώσει τη μετοχή της
Όσο περισσότερες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε μια εταιρεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καλύτερες επιδόσεις της μετοχής της εταιρείας.

Μια γυναίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας εταιρείας μπορεί να είναι ο λόγος εκτίναξης της μετοχής της.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει πρόσφατη μελέτη της Credit Suisse που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, όσο περισσότερες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε μια εταιρεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καλύτερες επιδόσεις της μετοχής της εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη «Gender 3000», υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ εταιρειών που διοικούνται από γυναίκες και ισχυρών επιδόσεων των μετοχών τους.

Σε δείγμα 3.000 εταιρειών από 56 χώρες του κόσμου, από το 2012 μέχρι και φέτος, προκύπτει ότι στις εταιρείες όπου πάνω από το 20% των διοικητικών τους θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες, οι μετοχές τους έχουν σημειώσει καλύτερες επιδόσεις, έναντι των μετοχών των εταιρειών όπου οι γυναίκες δεν καταλαμβάνουν ούτε το 15% των διοικητικών τους θέσεων.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Credit Suisse, τα συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης αφορούν σε μια μακροπρόθεσμη τάση.

Χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία, εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε διοικητικά πόστα μεγάλων εταιρειών, ενώ στον αντίποδα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ινδία, εμφανίζουν το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις εταιρειών.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της μελέτης, οι εταιρείες σε Ιταλία, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά γυναικών στη θέση του CEO, ενώ οι εταιρείες σε Γερμανία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ισπανία και Τουρκία δεν έχουν γυναίκες για CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider