Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών

Μαρία Σαράποβα

Οι αθλήτριες του τένις είναι εξαιρετικά επιτυχημένες και αρκετές από αυτές, έχουν κάνει ολόκληρη περιουσία.

Το τένις είναι ένα άθλημα με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους πρωταθλητές του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μάλιστα, πρόσφατα, είδαμε ότι τα έσοδα του Ραφαέλ Ναδάλ από το τένις ξεπέρασαν τα 114 εκατ. δολάρια.

Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες του αθλήματος;

Σύμφωνα με το TheRichest, οι αθλήτριες του τένις όχι μόνο είναι εξαιρετικά επιτυχημένες, αλλά αρκετές από αυτές, έχουν κάνει μια ολόκληρη περιουσία.

Ας δούμε τις 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών:

Στέφι Γκραφ – 30 εκατ. δολάρια

Στέφι Γκραφ – 30 εκατ. δολάρια

Θεωρείται μία από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, ενώ βρίσκεται και στο top 5 των πλουσιότερων! Μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική γυναίκα παίκτρια που έχει κερδίσει κάθε Grand Slam τίτλο, τουλάχιστον από 4 φορές. Είναι επίσης η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει Golden Slam, το οποίο σημαίνει πως κέρδισε και τους 4 Grand Slam τίτλους, καθώς και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, σε μία μόλις χρονιά.

Το 2004 μπήκε στο Hall of Fame, όμως πλέον δεν παίζει στα επαγγελματικά τερέν.

Άννα Κουρνίκοβα – 50 εκατ. δολάρια

Άννα Κουρνίκοβα – 50 εκατ. δολάρια

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει «παραδώσει» τη ρακέτα της, όμως ακόμα αποτελεί «ίνδαλμα» για όσες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις. Στα τέλη του '90 – αρχές 2000 ήταν το νούμερο 1 στα αγωνίσματα «ζευγαριών».

Εκτός του τένις και πέρα από τις διαφημίσεις πολυτελών προϊόντων, η Κουρνίκοβα έκανε και εμφανίσεις με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ έκλεισε και συμβόλαια ως μοντέλο για πολλούς οίκους μόδας.

Βένους Γουίλιαμς – 95 εκατ. δολάρια

Βένους Γουίλιαμς – 95 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της δημοφιλούς Σερένα Γουίλιαμς. Η Βένους έγινε η πρώτη Αφρο – Αμερικανή γυναίκα στον κόσμο που κατέκτησε το νούμερο 1 στην κατηγορία του «μονού» αγωνίσματος, στο τένις, το 2002.

Συνολικά, η 39χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει 7 Grand Slam τίτλους στο «μονό».

Μαρία Σαράποβα – 135 εκατ. δολάρια

Μαρία Σαράποβα – 135 εκατ. δολάρια

Η Σαράποβα έχει κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο για τη Ρωσία το 2012, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έχει κερδίσει κάθε πρωτάθλημα Grand Slam και παράλληλα έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των κατατάξεων στο τένις γυναικών.

Όμως, πέρα από τα έσοδα της από το τένις, η εμφάνιση της, της επέτρεψε να κλείσει πολλά συμβόλαια στο χώρο των διαφημίσεων και της μόδας. Ενώ, διατηρεί και τη δική της εταιρεία «γλυκών» Sugarpova.

Σερένα Γουίλιαμς – 180 εκατ. δολάρια

Σερένα Γουίλιαμς – 180 εκατ. δολάρια

Τα κατορθώματα της Σερένα ως τενίστρια είναι πολλά και έχει φτάσει να θεωρείται ως η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, αν και δεν συμφωνούν όλοι.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως, είναι πως, έχει κερδίσει 23 Grand Slam τίτλους στο «μονό» αγώνισμα και έχει κατακτήσει το νούμερο 1 στην κατάταξη με τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου για συνολικά 319 εβδομάδες. Ακόμα και τώρα, σε ηλικία 37 ετών, βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ