Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών
Οι αθλήτριες του τένις είναι εξαιρετικά επιτυχημένες και αρκετές από αυτές, έχουν κάνει ολόκληρη περιουσία.

Το τένις είναι ένα άθλημα με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους πρωταθλητές του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μάλιστα, πρόσφατα, είδαμε ότι τα έσοδα του Ραφαέλ Ναδάλ από το τένις ξεπέρασαν τα 114 εκατ. δολάρια.

Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες του αθλήματος;

Σύμφωνα με το TheRichest, οι αθλήτριες του τένις όχι μόνο είναι εξαιρετικά επιτυχημένες, αλλά αρκετές από αυτές, έχουν κάνει μια ολόκληρη περιουσία.

Ας δούμε τις 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών:

Τα κατορθώματα της Σερένα ως τενίστρια είναι πολλά και έχει φτάσει να θεωρείται ως η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, αν και δεν συμφωνούν όλοι.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως, είναι πως, έχει κερδίσει 23 Grand Slam τίτλους στο «μονό» αγώνισμα και έχει κατακτήσει το νούμερο 1 στην κατάταξη με τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου για συνολικά 319 εβδομάδες. Ακόμα και τώρα, σε ηλικία 37 ετών, βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σαράποβα έχει κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο για τη Ρωσία το 2012, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έχει κερδίσει κάθε πρωτάθλημα Grand Slam και παράλληλα έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των κατατάξεων στο τένις γυναικών.

Όμως, πέρα από τα έσοδα της από το τένις, η εμφάνιση της, της επέτρεψε να κλείσει πολλά συμβόλαια στο χώρο των διαφημίσεων και της μόδας. Ενώ, διατηρεί και τη δική της εταιρεία «γλυκών» Sugarpova.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της δημοφιλούς Σερένα Γουίλιαμς. Η Βένους έγινε η πρώτη Αφρο – Αμερικανή γυναίκα στον κόσμο που κατέκτησε το νούμερο 1 στην κατηγορία του «μονού» αγωνίσματος, στο τένις, το 2002.

Συνολικά, η 39χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει 7 Grand Slam τίτλους στο «μονό».

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει «παραδώσει» τη ρακέτα της, όμως ακόμα αποτελεί «ίνδαλμα» για όσες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις. Στα τέλη του '90 – αρχές 2000 ήταν το νούμερο 1 στα αγωνίσματα «ζευγαριών».

Εκτός του τένις και πέρα από τις διαφημίσεις πολυτελών προϊόντων, η Κουρνίκοβα έκανε και εμφανίσεις με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ έκλεισε και συμβόλαια ως μοντέλο για πολλούς οίκους μόδας.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, ενώ βρίσκεται και στο top 5 των πλουσιότερων! Μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική γυναίκα παίκτρια που έχει κερδίσει κάθε Grand Slam τίτλο, τουλάχιστον από 4 φορές. Είναι επίσης η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει Golden Slam, το οποίο σημαίνει πως κέρδισε και τους 4 Grand Slam τίτλους, καθώς και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, σε μία μόλις χρονιά.

Το 2004 μπήκε στο Hall of Fame, όμως πλέον δεν παίζει στα επαγγελματικά τερέν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:17

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Οι δασμοί Τραμπ κινδυνεύουν να διαταράξουν την ισορροπία με την ΕΕ

11:13

Μηνύματα Πεκίνου σε Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ

11:04

Ποιος αγοράζει τα χωράφια μας;

10:55

Απώλειες στις ευρωαγορές στη σκιά των δασμών Τραμπ

10:46

Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Ζαπορίζια

10:37

Λαύκος Πηλίου: Στο «μπαλκόνι» του Παγασητικού

10:28

Αργία Καθαράς Δευτέρας: Πώς αμείβονται όσοι δουλεύουν

10:19

Βόρεια Κορέα: Eπανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος o Κιμ Γιονγκ Ουν

10:13

Πετρέλαιο: Τα σενάρια για 65, 85 ή 100 δολάρια και ο λογαριασμός της Ελλάδας

10:04

Πούτιν: «Ύψιστη προτεραιότητα» η ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας

09:56

Καπνός 100 δισ. δολάρια σε 24 ώρες από τα cryptos - Χάνει τα 65.000 δολάρια το Bitcoin

09:50

Τα αντικείμενα που κλέβουν πιο συχνά οι πελάτες στα ξενοδοχεία

09:43

Κάλας: Απίθανη η έγκριση του 20ού πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας σήμερα

09:37

Στην Ουάσιγκτον ο Παπασταύρου - Η ατζέντα των συναντήσεων

09:32

Ζελένσκι: Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο - Η Ουκρανία θα νικήσει

09:25

Η ψηφιοποίηση των ενσήμων φέρνει το τέλος των προσωρινών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ

09:19

Κύμα βίας στo Mεξικό μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο» - Η εμπλοκή των ΗΠΑ

09:12

Νέοι περιορισμοί στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων - Επιπλέον περιοχές αποκλεισμού

09:06

ΗΠΑ: Σταματά από Τρίτη η είσπραξη δασμών που κρίθηκαν παράνομοι

09:00

Καθαρά Δευτέρα: «Αλμυρό» το σαρακοστιανό τραπέζι - Πόσο κοστίζουν τα παραδοσιακά εδέσματα της εποχής

23:44

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

23:15

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της - Τα δύο «φαβορί»

22:46

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι - «Νέες συμμαχίες» θέλει ο Νετανιάχου

22:25

Ταραχές στο Μεξικό - Ο στρατός σκότωσε τον αρχηγό του καρτέλ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,1 εκατ. ευρώ

21:50

Ιράν - ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης, το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού

21:40

Σεισμός 7 Ρίχτερ μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

21:22

Η γειτονιά της Αθήνας που θα είναι ο επόμενος στόχος του gentrification

21:11

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

20:58

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί - Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider