Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών
Οι αθλήτριες του τένις είναι εξαιρετικά επιτυχημένες και αρκετές από αυτές, έχουν κάνει ολόκληρη περιουσία.

Το τένις είναι ένα άθλημα με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους πρωταθλητές του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μάλιστα, πρόσφατα, είδαμε ότι τα έσοδα του Ραφαέλ Ναδάλ από το τένις ξεπέρασαν τα 114 εκατ. δολάρια.

Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες του αθλήματος;

Σύμφωνα με το TheRichest, οι αθλήτριες του τένις όχι μόνο είναι εξαιρετικά επιτυχημένες, αλλά αρκετές από αυτές, έχουν κάνει μια ολόκληρη περιουσία.

Ας δούμε τις 5 πλουσιότερες τενίστριες όλων των εποχών:

Τα κατορθώματα της Σερένα ως τενίστρια είναι πολλά και έχει φτάσει να θεωρείται ως η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, αν και δεν συμφωνούν όλοι.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως, είναι πως, έχει κερδίσει 23 Grand Slam τίτλους στο «μονό» αγώνισμα και έχει κατακτήσει το νούμερο 1 στην κατάταξη με τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου για συνολικά 319 εβδομάδες. Ακόμα και τώρα, σε ηλικία 37 ετών, βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σαράποβα έχει κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο για τη Ρωσία το 2012, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έχει κερδίσει κάθε πρωτάθλημα Grand Slam και παράλληλα έχει βρεθεί πολλές φορές στην κορυφή των κατατάξεων στο τένις γυναικών.

Όμως, πέρα από τα έσοδα της από το τένις, η εμφάνιση της, της επέτρεψε να κλείσει πολλά συμβόλαια στο χώρο των διαφημίσεων και της μόδας. Ενώ, διατηρεί και τη δική της εταιρεία «γλυκών» Sugarpova.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της δημοφιλούς Σερένα Γουίλιαμς. Η Βένους έγινε η πρώτη Αφρο – Αμερικανή γυναίκα στον κόσμο που κατέκτησε το νούμερο 1 στην κατηγορία του «μονού» αγωνίσματος, στο τένις, το 2002.

Συνολικά, η 39χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει 7 Grand Slam τίτλους στο «μονό».

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει «παραδώσει» τη ρακέτα της, όμως ακόμα αποτελεί «ίνδαλμα» για όσες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις. Στα τέλη του '90 – αρχές 2000 ήταν το νούμερο 1 στα αγωνίσματα «ζευγαριών».

Εκτός του τένις και πέρα από τις διαφημίσεις πολυτελών προϊόντων, η Κουρνίκοβα έκανε και εμφανίσεις με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ έκλεισε και συμβόλαια ως μοντέλο για πολλούς οίκους μόδας.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες τενίστριες όλων των εποχών, ενώ βρίσκεται και στο top 5 των πλουσιότερων! Μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική γυναίκα παίκτρια που έχει κερδίσει κάθε Grand Slam τίτλο, τουλάχιστον από 4 φορές. Είναι επίσης η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει Golden Slam, το οποίο σημαίνει πως κέρδισε και τους 4 Grand Slam τίτλους, καθώς και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, σε μία μόλις χρονιά.

Το 2004 μπήκε στο Hall of Fame, όμως πλέον δεν παίζει στα επαγγελματικά τερέν.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:50

Προς νέα 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί στην Αττική - Οι ημερομηνίες

11:50

Η Novo Nordisk αμφισβητεί τον μύθο της «θέλησης», καθώς νέα έρευνα αποκαλύπτει μια ευρέως διαδεδομένη παρανόηση για την παχυσαρκία

11:39

Ουκρανία: Στα χέρια Ρώσων δύο οικισμοί - Ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομή στο Χάρκοβο

11:32

Το Ούζο 12 συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην ελληνική αγορά

11:29

Τσιάρας για το αγροτικό: «Σήμερα θα τεθούν όλα τα ζητήματα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο»

11:27

Συμμετοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο έργο CompEUte

11:26

Θεοδωρικάκος: Δίνουμε μάχη για την προστασία των καταναλωτών

11:11

Στο «κόκκινο» το ταμπλό του ΧΑ με φόντο την κλιμάκωση της έντασης ΕΕ-ΗΠΑ

10:53

Schneider Electric: Η Ευρώπη έχει μια μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί της βιώσιμης ανάπτυξης του AI

10:52

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές με φόντο τους δασμούς Τραμπ για Γροιλανδία

10:42

EY: Οι 10 κορυφαίες γεωπολιτικές εξελίξεις για το 2026

10:38

Τραμπ προς Νορβηγό πρωθυπουργό: Δεν αισθάνομαι πλέον την υποχρέωση να σκέφτομαι αποκλειστικά την ειρήνη

10:25

Από 24 έως 26 Απριλίου οι εξετάσεις και οι κληρώσεις για Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά

10:13

Τα υπολείμματα κακάο γίνονται χρηστικά αντικείμενα - Ελληνική καινοτομία από ΙΟΝ και PHEE

10:06

Politico: Οι απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία ωθούν Ευρώπη και ΗΠΑ σε «διαζύγιο»

09:55

Πού και πότε ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων με ρομπότ εργαζόμενους

09:43

Eurobank: Αγορά 1,9 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,3 εκατ. ευρώ

09:31

Νέα καταστήματα και διεύρυνση ζημιών για τη Sport Vision

09:22

Εκτόξευση για χρυσό και ασήμι μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς και την κόντρα με ΕΕ

09:20

Παπαθανάσης: Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κλειστού αθλητικού κέντρου Πτολεμαΐδας

09:13

Σε επίπεδα ρεκόρ η περιουσία των δισεκατομμυριούχων - Oxfam: Απειλή για τη δημοκρατία

09:09

Σε ιστορικό χαμηλό ο δείκτης γεννητικότητας στην Κίνα

08:56

Εκλογές στην Πορτογαλία: Κεντροαριστερά και ακροδεξιά θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο

08:52

Το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - 25μελής επιτροπή με 14 αιτήματα

08:42

Ευρωπαϊκή απάντηση στους δασμούς Τραμπ ζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Αιχμές για την εμπορική συμφωνία

08:40

Μεταξύ προσωπικών και πολιτικών αλλαγών

08:34

Κίνα: Έπιασε τον στόχο του 5% η ανάπτυξη για το 2025 - Ρεκόρ στο εμπορικό πλεόνασμα

08:27

Χιονοκουβέρτες ή χιονοαλυσίδες: Τι να προτιμήσω;

08:25

Ο Μπάτμαν έγινε 60 ετών!

08:24

Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης - Στην ατζέντα η επιλογή νέου Αντιπροέδρου στην ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider