Τα 5 ακριβότερα ταξίδια με τρένο στον κόσμο

τρένο

Το τρένο παραμένει πάντα δημοφιλές, παρά την εξάπλωση των αερομεταφορών.

Το ταξίδι με τρένο μπορεί να είναι μια εμπειρία από μόνο του. Αποτελούσε για πολλές δεκαετίες ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς για μεγάλα ταξίδια, αλλά ακόμη και σήμερα με την εξάπλωση των αερομεταφορών το τρένο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές. 

Πολλές φορές, το τρένο συνδέεται με την πολυτέλεια. Και όχι άδικα. Πολλά τρένα προσφέρουν ανέσεις και εμπειρίες που συναγωνίζονται τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, ενώ μεταφέρουν τους επιβάτες τους σε πανέμορφα τοπία και προορισμούς. 

Τα συγκεκριμένα τρένα δεν είναι φθηνά, με το εισιτήριο για ένα ταξίδι να κοστίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Δείτε παρακάτω τα πέντε πιο ακριβά ταξίδια με τρένο στον κόσμο, σύμφωνα με το therichest.com. 
 

Cruise Train Seven Stars

Cruise Train Seven Stars

Έχοντας ένα εξαιρετικό εσωτερικό που συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, το Cruise Train Seven Stars έχει αποκτήσει ξεχωριστή φήμη ως ένα από τα πιο πολυτελή και ξεχωριστά τρένα του κόσμου. Το τρένο διαθέτει βαγόνι μπαρ, εστιατόριο και ιδιαίτερα δωμάτια για τους επιβάτες. 

Η λίστα των επιβατών είναι ιδιαίτερα μικρή. Το τρένο διαθέτει μόλις 14 σουίτες που εξυπηρετούν μέχρι 28 άτομα. Όπως είναι φυσικό υπάρχει λίστα αναμονής και αν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι οι τυχεροί επιλέγονται μετά από κλήρωση. 

Η διαδρομή κρατάει 4 ημέρες και καλύπτει 5 από τις 7 επαρχίες του Κyushu στην Ιαπωνία. Το εισιτήριο κοστίζει 11.668 ευρώ για ένα άτομο. 
 

The Ghan

The Ghan

Φέτος το The Ghan γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του. Τo τρένο παλαιότερα ονομαζόταν «The Afgan Express» λόγω των Αφγανών καμηλιέρηδων που ζούσαν στις ερήμους της Αυστραλίας τη δεκαετία του 30’.  

Το The Ghan διαθέτει διάφορες διαδρομές προσφέροντας στους επιβάτες μενού υψηλής γαστρονομίας με τοπικό άρωμα, συλλογή κρασιών καθώς και πανοραμική θέα της Αυστραλιανής υπαίθρου. Το πακέτο «Kakadu and Ancient Lands» διαρκεί 12 νύκτες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βόλτα με ελικόπτερο, δύο ταξίδια με το τρένο, τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 28 γεύματα. Κοστίζει 11.749 δολάρια το άτομο. 
 

Belmond Royal Scotsman 

Belmond Royal Scotsman 

Οι διαδρομές του Belmond Royal Scotsman προσφέρουν πρόσβαση στις καλύτερες περιοχές των Highlands της Σκωτίας. Το πιο ακριβό ταξίδι είναι το Grand Western Scenic Wonders που διαρκεί μια εβδομάδα και κοστίζει 12.148 δολάρια το άτομο. Πέρα από το ταξίδι με τρένο, το πακέτο περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικά κάστρα και φυσικά τοπία. 
 

Maharajas’ Express

Maharajas’ Express

 To… Εξπρές του Μαχαραγιά είναι ένα από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο. Διαθέτει πολλαπλά βαγόνια για φαγητό και πότε, ενώ το εσωτερικό του θυμίζει ινδικό παλάτι. Το εισιτήριο για την προεδρική σουίτα του Maharajas’ Express στο ταξίδι Heritage of India κοστίζει 23.700 δολάρια. Οι επιβάτες στο ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας επισκέπτονται σημαντικά μνημεία της Ινδίας, μεταξύ των οποίων και το Taj Mahal. 
 

The Golden Eagle – Υπερσιβηρικός 

The Golden Eagle – Υπερσιβηρικός 

Ο διάσημος Υπερσιβηρικός διασχίζει τις στέπες της Ρωσίας μεταφέροντας τους επιβάτες του από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ. Το ταξίδι διαρκεί δύο εβδομάδες και το πιο ακριβό εισιτήριο κοστίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 76.295 δολαρίων. 
 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ