Τζόνσον: Δεν θέλω να πάω σε εκλογές - Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζόνσον: Δεν θέλω να πάω σε εκλογές - Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
Δεν θέλει να πάει σε εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον ρίχνοντας την ευθύνη στους «αντάρτες» βουλευτές που προσπαθούν να μπλοκάρουν το Brexit.

Ξέγραψε εν μέρει το σενάριο των πρόωρων εκλογών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα παράταση του Brexit.

Σε διάγγελμα του προς τον βρετανικό λαό, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως δε θέλει να πάει σε εκλογές αλλά αν βουλευτές που του αντιστέκονται καταθέσουν νομοσχέδιο για να μπλοκάρουν το Brexit δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Όπως ανέφερε έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και οι πιθανότητες συμφωνίας αυξάνονται.

Το Reuters μεταδίδει, πως εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν μια καθυστέρηση του Brexit, αλλά πρόσθεσε πως αν το κάνουν θα καταστήσουν αδύνατη μια μεγαλύτερη χρονικά διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

«Θέλω να ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω από τις Βρυξέλλες την καθυστέρηση του Brexit», ξεκαθάρισε ο Τζόνσον. «Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς μήπως και αλλά».

Μπόρις Τζόνσον

Πηγές ανέφεραν στο Bloomberg ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν οι βουλευτές που αντιδρούν στην πολιτική του Μπόρις Τζόνσον θα τον υποχρεώσουν να επιδιώξει μια τρίμηνη καθυστέρηση αν δεν καταφέρει να περάσει νέα συμφωνία για το Brexit από τη Βουλή ως τις 19 Οκτωβρίου ή να πείσει τη Βουλή να στηρίξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η βρετανική λίρα συνεχίζει να βυθίζεται καταγράφοντας μεγάλες απώλειες 0,8% στο 1,2061 έναντι του δολαρίου από 1,2161, ενώ το ευρώ κερδίζει 0,5% έναντι του βρετανικού νομίσματος στο 0,9094.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider