Οι Ινδοί αδελφοί Χιντούτζα είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Ινδοί αδελφοί Χιντούτζα είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας
Οι Σρι και Γκόπι Χιντούτζα έχουν από κοινού περιουσία ύψους 22 δισεκατομμυρίων λιρών.

Δύο αδελφοί ινδικής καταγωγής, οι επικεφαλής του ομίλου Hinduja, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο, είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τη λίστα που συνέταξε η εφημερίδα Sunday Times.

Οι Σρι και Γκόπι Χιντούτζα έχουν από κοινού περιουσία ύψους 22 δισεκατομμυρίων λιρών (περί τα 25,5 δισεκ. ευρώ). Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, έγιναν φέτος πλουσιότεροι κατά 1,4 δισεκ. λίρες, γράφει η εφημερίδα.

Οι δύο αδελφοί, που γεννήθηκαν στην Ινδία, είχαν σκαρφαλώσει στην κορυφή αυτής της λίστας των 1.000 πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία άλλες δύο φορές, το 2014 και το 2017.

Στον κατάλογο ακολουθούν, με περιουσία 18,7 δισεκ. λιρών, οι επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι Ντέιβιντ και Σάιμον Ρούμπεν, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά, με 18,15 δισεκ., βρίσκεται ο Τζιμ Ράτκλιφ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πετροχημικών προϊόντων Ineos, που πέρσι βρισκόταν στην πρώτη θέση όμως φέτος η περιουσία του μειώθηκε κατά 2,9 δισεκ. λίρες.

Ο Βρετανός εφευρέτης Τζέιμς Ντάισον, που πρόσφατα παρουσίασε το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητό του, εκτοξεύτηκε στην πέμπτη θέση, με 12,6 δισεκ. λίρες.

Η λίστα περιλαμβάνει φέτος 151 δισεκατομμυριούχους με συνολική περιουσία 525 δισεκ. λιρών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην 356η θέση, με την προσωπική περιουσία της (σ.σ. που δεν σχετίζεται με το Στέμμα) να παραμένει σταθερή στα 370 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider