Τουσκ: Πιθανή, υπό όρους, η παράταση του Brexit μέχρι τον Ιούνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουσκ: Πιθανή, υπό όρους, η παράταση του Brexit μέχρι τον Ιούνιο
Υπό συγκεκριμένους όρους μπορεί να υπάρξει μια περαιτέρω χρονική παράταση του Brexit δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Υπό συγκεκριμένους όρους μπορεί να υπάρξει μια χρονική παράταση του Brexit αν το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, παρουσιάζοντας τις θέσεις των Βρυξελλών στο μείζον θέμα των ημερών.

Αν πράγματι υπάρξει θετική ψήφος στη συμφωνία, η παράταση μπορεί να ολοκληρωθεί με γραπτό αίτημα, σημείωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. Αν όμως χρειαστεί, σημείωσε πως θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή των Κοινοτήτων προσέρχεται εκτάκτως για να συζητήσει το θέμα της παράτασης του Brexit.

Η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε γραπτώς, νωρίτερα σήμερα μια μικρή αναβολή του Brexit ως τον Ιούνιο, από τον κ. Τουσκ, μόλις εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου, στις 29 Μαρτίου, που συμφωνήθηκε πριν από δύο χρόνια με βάση το Άρθρο 50. Ενημέρωσε επίσης ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συντεταγμένο τρόπο.

Νωρίτερα υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε πως «Μια παράταση μέχρι τις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου προβληματική από νομική άποψη - το αν είναι προβληματική πραγματικά είναι ένα πολιτικό θέμα. Θα έλεγα πως ο χρόνος είναι ανοικτός μέχρι τότε που θα φύγουν, και οι δύο εβδομάδες είναι πολύς χρόνος στην πολιτική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider