Οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη!

Όπως προκύπτει από την κατάταξη 156 χωρών από το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, την οποία παρουσιάζει το Bloomberg, η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες - και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δανία, στην τρίτη η Νορβηγία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Ισλανδία και Ολλανδία.

Πίνακας ευτυχίας

Οι ΗΠΑ έπεσαν μία θέση μένοντας στη 19η, ενώ οι άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν είναι οι λιγότερο ευτυχισμένοι για το 2019.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στο μέσο όρο τριετών ερευνών που πραγματοποίησε η Gallup μεταξύ 2016 και 2018 και περιλαμβάνουν παράγοντες όπως το ΑΕΠ, κοινωνική στήριξη από τους φίλους και την οικογένεια, υγιές προσδόκιμο ζωής, ελευθερία επιλογής ζωής, γενναιοδωρία, πρόσφατα συναισθήματα - τόσο χαρούμενα και λυπημένα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Φινλανδία έχει γνωρίσει μέτρια αλλά σταθερή άνοδο από το 2014 και πλέον βρίσκεται αρκετά μπροστά, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Τα στοιχεία της έρευνας δίνουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν τις δημόσιες πολιτικές καθώς και τις επιμέρους επιλογές ζωής, και να αυξήσουν την ευτυχία και την ευημερία», δήλωσε ο Τζέφρι Σακς, διευθυντής του δικτύου Sustainable Development Solutions Network. «Βρισκόμαστε σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων και αρνητικών συναισθημάτων, και αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τις βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν».