Με αψιμαχίες και μικροεπεισόδια πραγματοποιήθηκε σήμερα η κατάθεση στεφάνων των κυβερνητικών στελεχών στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, λίγο πριν την ολιγόλεπτη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου όταν το συγκεντρωμένο πλήθος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κατά κυβερνητικών στελεχών που έφτασαν για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και μερικοί από αυτούς πέταξαν καφέδες και νερά προς τα στελέχη της κυβέρνησης. Άμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου προσπάθησαν να τους απομονώσουν και να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ένταση.

Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρίσκονταν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και αποχώρησε εντός ολίγων λεπτών από το σημείο.
Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας Νίκος Φίλης. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Στο διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά :«Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”, σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα».

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδειας, Νικος Φίλης δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" σήμερα μεταφράζεται: "δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού"».

Τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν από 42 χρόνια, αλλά και σήμερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε δηλώσεις του, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Ένα δεύτερο Πολυτεχνείο έχουμε τώρα, για να καταπολεμήσουμε την πείνα και την έλλειψη δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ισοπολιτείας. Και τα δυο αυτά πολυτεχνεία είναι εξίσου σπουδαία. Γιατί και σήμερα σε αυτό το νέο Πολυτεχνείο η νεολαία πρωτοστατεί» είπε ο κ. Λεβεντης

Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.