Αναστολή της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτές τις συνθήκες ζητά ο Σύλλογος υπαλλήλων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστολή της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτές τις συνθήκες ζητά ο Σύλλογος υπαλλήλων
Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «με κέρδη της τάξης των 96 εκατ. ευρώ το 2019, το οποιοδήποτε fund θα έχει κάνει απόσβεση αγοράς σε 6 χρόνια».

Την αντίθεσή του στη συνέχιση της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλή του ομίλου της ΕΤΕ Παύλου Μυλωνά ότι «το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας εξετάζει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί (για την πώληση της ασφαλιστικής)», ο Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι η ΕΤΕ αποφάσισε να απομειώσει σε «εγκληματικό βαθμό» την αξία της Εθνικής Ασφαλιστικής από το 1,06 δις στα 600 εκατ. ευρώ, για να την πουλήσει.

«Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι ζημιά της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει υπολογίσει η Εθνική τράπεζα στα βιβλία της από την Εθνική Ασφαλιστική, η διαδικασία για την πώληση της οποίας συνεχίζεται κανονικά. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου και ιδίως με την ΕΤΕ, εκεί δε θα υπάρξει απομείωση; Ο κορονοϊός δεν επηρέασε τα αποτελέσματά της; Ήδη η κεφαλαιοποίηση της έπεσε στα 1.133,33 εκατομμύρια ευρώ, από 1.988,59 εκατομμύρια ευρώ στις 3/3» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «με κέρδη της τάξης των 96 εκατ. ευρώ το 2019, το οποιοδήποτε fund θα έχει κάνει απόσβεση αγοράς σε 6 χρόνια» και ζητάει από τη διοίκηση του ομίλου της Εθνικής να σταματήσουν άμεσα την συνέχιση της πώλησης σε αυτές τις συνθήκες.

Το δημοσίευμα του Bloomberg

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, η Εθνική Τράπεζα σταμάτησε τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η πανδημία του κορονοϊού μειώνει κάθε ελπίδα επιτυχούς έκβασης των διαδικασιών.

Όπως αποκαλύπτουν στο Bloomberg πηγές με γνώση του ζητήματος, οι προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών, γεγονός που οδήγησε την Εθνική Τράπεζα να «παγώσει» τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider