Jumbo: Η χρονιά ξεκίνησε καλά...αλλά δεν θα δώσει μέρισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Jumbo: Η χρονιά ξεκίνησε καλά...αλλά δεν θα δώσει μέρισμα

Πτωτικά στην Ελλάδα και ανοδικά στο εξωτερικό ξεκίνησε το α΄τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης 2015/2016 για την εταιρεία εμπορίας παιχνιδιών και άλλων ειδών Jumbο.
Όπως ανέφερε στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης 2015/2016 (ξεκινάει τον Ιούλιο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του επομένου έτους) τα μεγέθη κινήθηκαν καλύτερα των αρχικών προβλέψεων.
Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος –Σεπτέμβριος 2015) οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 152,63 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δηλαδή αυξημένες κατά 4,89%.
Η επίδοση αυτή οφείλεται στην μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.
Πάντως, τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε η διοίκηση καταγράφηκε μικρή άνοδος και στις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο το πλέον σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο τρίμηνο που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων.
H Jumbo πάντως δεν θα διανείμει μέρισμα φέτος αν και η διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα στο προσεχές μέλλον.
Σε ότι αφορά το άνοιγμα νέων καταστημάτων ξεκίνησε τη λειτουργία του κατάστημα στη Ρουμανία στην πόλη Pitesti (12.000 τ.μ.). Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αποτελείται από 73 καταστήματα εκ των οποίων τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider