Συνελήθησαν οι διαρρήκτες του γραφείου του Ευάγγελου Αντώναρου

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήθησαν οι διαρρήκτες του γραφείου του Ευάγγελου Αντώναρου

Δύο... επαγγελματίες διαρρήκτες, με περισσότερες από 12 διαρρήξεις και κλοπές από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία στα Εξάρχεια, συνέλαβαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Ανάμεσα στα θύματα τους και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Τότε, με ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Αντώναρος είχε αφήσει υπόνοιες γράφοντας: «Απλά το καταγράφω για να γνωρίζουν όσοι πρέπει να ξέρουν: Για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες γίνεται διάρρηξη σε ιδιωτικό μου χώρο. Και τις δύο φορές δεν αφαιρέθηκε - σχεδόν - τίποτε από τους αγνώστους. Αυτό κι αν είναι περίεργο. Αλλά ας είναι...».

Πώς συνελήφθησαν

Ήταν ξημερώματα Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο άτομα να κινούνται ύποπτα στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι δύο άνδρες νωρίτερα είχαν εισέλθει σε κτίριο στην ίδια περιοχή και αφού παραβίασαν τις θύρες γραφείων (δικηγορικά - συμβολαιογραφικά), αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή. Οι Αμεσοδρασίτες τους ακινητοποίησαν, τους έλεγξαν και τους συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, διαπιστώθηκε πως οι δράστες, μαζί με έναν 30χρονο ημεδαπό συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων - κλοπών από επαγγελματικούς χώρους στα Εξάρχεια.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, εισέρχονταν στα κτίρια παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια διερρήγνυαν τα στεγαζόμενα γραφεία είτε παραβιάζοντας τις θύρες τους, είτε από τον φωταγωγό είτε με τη μέθοδο της τοιχορυχίας, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, φορητούς υπολογιστές, τιμαλφή καθώς και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ
  • Δύο (2) φορητοί υπολογιστές
  • Κοσμήματα
  • Θρησκευτική εικόνα
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Τρία (3) μαχαίρια
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Αντιασφυξιογόνο μάσκα

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών από δικηγορικά, συμβολαιογραφικά και εταιρικά γραφεία. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider