Βερολίνο: Δεν χρειάζονται κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βερολίνο: Δεν χρειάζονται κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας

«Κεντρικό ρόλο» διαδραματίζει η Ελλάδα στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς το κεντρικό ζήτημα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

«Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται», δήλωσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ενόψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και διευκρίνισε ότι το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ δεν περιλαμβάνει κοινές περιπολίες της ελληνικής με την τουρκική Ακτοφυλακή. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της Συνόδου.

«Επειδή το θέμα είναι ο καλύτερος έλεγχος των ελληνοτουρκικών συνόρων, η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Συζητήσαμε εντατικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για όλα αυτά τα θέματα. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει κανείς και ότι στη συνολική διαδικασία ήταν σημαντικό το γεγονός, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν στην Τουρκία και συζήτησε με την ηγεσία της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα διαδραματίζει σε αυτό εποικοδομητικό ρόλο και έχει η ίδια μεγάλο συμφέρον να διασφαλίσει τα ίδια τα σύνορά της και να θέσει την διαδικασία υπό έλεγχο. Με τους σημερινούς αριθμούς, αυτό είναι πολύ δύσκολο και πιστεύω έχουμε πολύ σχετικά συμφέροντα και συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider