ECDC: «Κοκκινίζουν» Ελλάδα και ΕΕ από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ECDC: «Κοκκινίζουν» Ελλάδα και ΕΕ από τον κορονοϊό
Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», καθώς βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%.

Τη σημαντική εξάπλωση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνει ο σχετικός χάρτης που δημοσίευσε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Ειδικότερα για τη χώρα μας, στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία, καθώς σε αυτές τις περιοχές τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται στο «κίτρινο», καθώς τα κρούσματα ανά 100.000 είναι λιγότερα από 50 αλλά ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», καθώς βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος χάρτης συνδυάζει αριθμό τεστ, νέα κρούσματα και δείκτη θετικότητας τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider