Τη σημαντική εξάπλωση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνει ο σχετικός χάρτης  που δημοσίευσε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Ειδικότερα για τη χώρα μας, στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία, καθώς σε αυτές τις περιοχές τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται στο «κίτρινο», καθώς τα κρούσματα ανά 100.000 είναι λιγότερα από 50 αλλά ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», καθώς βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος χάρτης συνδυάζει αριθμό τεστ, νέα κρούσματα και δείκτη θετικότητας τις προηγούμενες 14 ημέρες.