Ανοίγουν από την Παρασκευή τα ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 80-84 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν από την Παρασκευή τα ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 80-84 ετών

Από αύριο, Παρασκευή στις 18:00 θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Πέμπτης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας.

Από την άλλη ο Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα ανέλυσε τις φάσεις του σχεδίου για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. Στα νησιά όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από 1.000 ο εμβολιασμός θα γίνει σε μια βάση. Στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει εμβολιασμός στο Καστελόριζο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, σε υψηλά επίπεδα παραμένει η διασπορά στην Αττική καθώς εκεί εντοπίζεται το 46% των νέων κρουσμάτων όπως ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει στην κορυφή της λίστα με τα νέα κρούσματα, ωστόσο πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη υψηλά νούμερα παρουσιάζονται και στην Κρήτη και ιδιαίτερα στον νομό Λασιθίου με 23 νέες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider