Δημοσκόπηση MRB: Τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό
Σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία, το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB, καθώς σχεδόν 4 στους 10 από τους ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, μόλις το 52,1% των ερωτηθέντων απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 37,7% τονίζει πως δεν θα το κάνει. Με άλλα λόγια σχεδόν τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα (15,9 μονάδες) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 5,7%, ΚΚΕ με 4,5%, Ελληνική Λύση με 4,2% και ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία, το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, με το 33,2% να τα χαρακτηρίζει αποτελεσματικά.

Το 50% απαντά πως είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες στο μέτωπο του κορονοϊού, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Το 24,1% απαντά πως είμαστε στην ίδια κατάσταση.

Στην ερώτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού το 48,4% απαντά πως φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider