Έκτακτη τηλεδιάσκεψη λοιμωξιολόγων: Έρχονται νέα μέτρα και τοπικά lockdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη λοιμωξιολόγων: Έρχονται νέα μέτρα και τοπικά lockdown
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Tο ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης επικεφαλής κλιμακίων του Οργανισμού.

Ο κ. Αρκουμανέας, όπως γίνεται γνωστό, θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, γνωστοποιείται ακόμα, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Νέα μέτρα και σε άλλες περιοχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) αναμένεται να τεθούν τόσο η Λάρισα, η οποία είχε επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση, όπως και η περιοχή της Ροδόπης.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στις Σέρρες όσο και στα Ιωάννινα.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει μέτρα όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα αφορούν και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ή από τις 22:00 (σήμερα ισχύει από τις 24.30).

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι' αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider