Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε επίσης πως αναπροσαρμόζεται το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πλέον τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν από τις 5 τα ξημερώματα.

Μάσκα παντού στα Τρίκαλα

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για τα Τρίκαλα μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 απαγορεύεται:

  • Κάθε είδος εκδήλωσης
  • Συνάθροιση σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο εννέα ατόμων και άνω

Ταυτόχρονα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που οι επιλογές μας έχουν βαρύνουσα σημασία. Κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.