«Έτοιμοι» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνουν οι δήμοι της Αττικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έτοιμοι» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνουν οι δήμοι της Αττικής
Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν μεριμνήσει ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει και οι δήμοι της Αττικής εργάστηκαν πυρετωδώς όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι καθ' όλα έτοιμες για να υποδεχθούν τους μαθητές με ασφάλεια, σε αυτή τη δύσκολη εποχή λόγω του κορονοϊού.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν μεριμνήσει ώστε να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας. Οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί ολοκληρώνονται, όπως και οι καλλωπισμοί των σχολείων, ενώ οι τάξεις και οι συνθήκες προστασίας και υγιεινής, έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα απαιτούνται.

Στον Δήμο Παιανίας, με μέριμνα της δημοτικής Αρχής, διενεργήθηκαν και τεστ αντισωμάτων και ανίχνευσης του covid-19 στο προσωπικό των Δημοτικών σχολείων. «Να ευχηθώ μια καλή σχολική χρονιά χωρίς απρόοπτα για μαθητές και γονείς. Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο κινηθήκαμε εγκαίρως, για να καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους μαθητές του δήμου σε αξιοπρεπή σχολεία», δήλωσε ο δήμαρχος, Ισίδωρος Μάδης.

Στον Δήμο Ηρακλείου ήδη μοιράστηκαν μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα, ενημερωτικά φυλλάδια και όσα χρειάζονται για την προστασία και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, είχε διαδοχικές συσκέψεις με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων. Για την ασφάλεια των σχολείων συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα φύλαξης κατά τις ώρες μη λειτουργίας των κτιρίων. «Είμαστε λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση μιας περίεργης και απαιτητικής σχολικής χρονιάς. Ως δημοτική Αρχή έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας, αυτά που είναι στις αρμοδιότητές μας, αλλά και πέρα από αυτές, για να θωρακίσουμε, πρωτίστως, την υγεία των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και κατ' επέκταση των οικογενειών τους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος και πρόσθεσε: «Όμως, η πρόκληση που μας περιμένει μπροστά μας, απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Ας δείξουμε όλοι ψυχραιμία, λογική, ας μείνουμε μακριά από υπερβολές και λαϊκισμό, ας έχουμε στο μυαλό μόνο το καλό των παιδιών για να συντονιστούμε, έτσι ώστε να περάσει χωρίς προβλήματα και, όσο το δυνατόν, πιο ομαλά αυτή η ιδιαίτερη περίοδος».

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού η υποχρέωση όλων μας για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλάζει πλήρως τις συνήθειες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητά μας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που πρέπει να αποδείξουμε ότι η γνώση που διαχέεται στις σχολικές αίθουσες δεν είναι κενή περιεχομένου, αλλά ενεργοποιεί το απαραίτητο συστατικό κάθε πραγματικού πολίτη, την υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Παράλληλα, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την ημέρα που γονείς και Πολιτεία εμπιστεύονται στα χέρια των εκπαιδευτικών ό,τι πιο σημαντικό, την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δέσμευση και στοίχημά τους είναι να δουλέψουν σκληρά για να προσφέρουν, εκτός από τη γνώση, δυνατότητες και κίνητρα. Η εκπαίδευση είναι η πύλη προς έναν κόσμο ονείρων». Και κατέληξε λέγοντας: «Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ας συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που τους έχει αναθέσει η ζωή, την προσπάθεια για το καλύτερο. Ο δήμος και όλοι εμείς, θα είμαστε στο πλευρό τους».

Καθ' όλα έτοιμος και ο Δήμος Ελευσίνας, με τον δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για όλους μας, αφού η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι χτες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητά μας. Αυτή της υπευθυνότητας απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας. Γι' αυτό ζητώ από όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρ' όλα αυτά η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει είναι μία αφετηρία γεμάτη νέους στόχους, φρέσκιες ιδέες, καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους, όρεξη και αγάπη για γνώση, που αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχή μαθησιακή διαδικασία, στην οποία όλοι μας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε συνοδοιπόροι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι». Και πρόσθεσε στο τέλος: «Από την πλευρά μας, ως Δήμος Ελευσίνας, θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων».

«Η διοίκηση του δήμου σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και μεριμνά ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και πάλι με ασφάλεια», ανέφερε και ο Δήμος Πετρούπολης σε ανακοίνωσή του ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider