Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας «δίνει» ακόμη ένα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Κάθε κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας «δίνει» ακόμη ένα
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων.

«Η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών» δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη.

«Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο» ανέφερε.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 121 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

«Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Κάθε κρούσμα στην χώρα μας «δίνει» ακόμη ένα» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. «Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων» επεσήμανε.

«Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider