Στην κυκλοφορία δόθηκε ένα ακόμη κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, καθώς το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου για την επέκταση του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της πόλης. 

«Σε λιγότερο από 48 ώρες αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 τμ δημόσιου χώρου επί των οποίων δημιουργείται «μια πράσινη όαση».

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για να κοσμήσουν τον Μεγάλο Περίπατο. Επιπλέον την Πέμπτη θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα τρεις φοίνικες. Τα λευκά κυκλικά παγκάκια θα σκιάζονται φυσικά καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της κατασκευής.

Κυκλοφορία ΜΜΜ, ταξί και ΙΧ

Εξαιτίας της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής είναι τρεις οι λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά για αυτά στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, δημιουργήθηκε εσοχή για την στάση τους.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας, μαζί με το «ντόμινο» των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.