Προσωρινό «λουκέτο» μπαίνει στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα, με ισχύ μέχρι και τις 30 Μαρτίου, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ήταν απαραίτητη εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού.

Μόνο το προσωπικό φύλαξης παραμένει στη θέση του

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα  το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης.

Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Το «κλείσιμο» γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ειδικός λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το κλείσιμο θα ισχύσει για 15 ημέρες και έρχεται σε συνέχεια του «συναγερμού» ετοιμότητας που έχει κηρύξει η χώρα, λόγω κορονοϊού.