Αλαλούμ με την «αποχή» των συμβολαιογράφων 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλαλούμ με την «αποχή» των συμβολαιογράφων 
Το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς αμφισβητεί την απόφαση για αποχή μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

Ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σχετικά με το αν οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας και του Πειραιά απέχουν τελικά από τα επαγγελματικά τους καθήκοντα. Φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης που διενεργήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει πως δεν υπήρξε απαρτία και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στην επαναληπτική ΓΣ στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσων (ΣΣΕΑΠΑΔ) οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους αντιδρώντας σε πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις (Ν. 4649/2019). Συγκεκριμένα αποφάσισαν να απέχουν από κάθε πράξη που απαιτεί προσάρτηση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ και υποβολή δηλώσεων φόρου κεφαλαίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου όπου θα συνεχιστεί η Γενική Συνέλευση.

Ωστόσο, το ΔΣ του συλλόγου ενημερώνει τα μέλη ότι η Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας, καθώς δεν μαζεύτηκε το 1/6 των εγγεγραμμένων μελών. Με αυτό τον τρόπο αμφισβητεί την απόφαση που κοινοποιήθηκε. Σύμφωνα με το ΔΣ οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 8 Ιανουαρίου όπου θα πραγματοποιηθεί Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, η οποία θεωρείται ότι έχει απαρτία ανεξαρτήτως των μελών που συμμετέχουν.

Όπως αναφέρει στο insider.gr μέλος της διοίκησης του ΣΣΕΑΠΑΔ το σύνηθες είναι να λαμβάνουν αποφάσεις οι επαναληπτικές γενικές συνελεύσεις καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει απαρτία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη ΓΣ της 31ης Δεκεμβρίου και αφού η διοίκηση του ΔΣ είχε αποχωρήσει, η αντιπολίτευση παράτυπα συνέχισε τη Γενική Συνέλευση.

Η ανακοίνωση του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

Σας ενημερώνουμε ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση που με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. είχε ορισθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:30, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστήμιου 52, Αθήνα), με τα θέματα που αναφέρονται στην από 19 Δεκεμβρίου 2019 ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, μετά από την παρέλευση μίας ώρας αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης της υπό του νόμου οριζομένης απαρτίας (τουλάχιστον 1/6 των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου) για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 στον αυτό τόπο και ώρα με τα αυτά θέματα, οπότε συνεδριάζει και αποφασίζει ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων (άρθρο 105 παρ. 2 του Ν.2830/2000), και σύμφωνα με την ανωτέρω από 19.12.2019 σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider