Μαθήματα «οικονομίας» για παιδιά με το βιβλίο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαθήματα «οικονομίας» για παιδιά με το βιβλίο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα»
«Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Νίκου Φίλιππα για παιδιά 10-12 ετών.

Με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκος Φίλιππας παρουσιάζει το πρώτο βιβλίοχρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ελλάδα για παιδιά από 10 έως 12 ετών.

Η παρουσίασή του θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, στον ΙΑΝΟ, ενώ για το βιβλίο θα συνομιλήσει ο συγγραφέας με την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης.

«Σήµερα περισσότερο από ποτέ η χρηµατοοικονοµική εκπαίδευση αναδεικνύεται ιδιαίτερα σηµαντική για τους πολίτες, καθώς τους βοηθά να καταρτίζουν κατάλληλους προϋπολογισµούς, να διαχειρίζονται σωστά τα χρήµατά τους ώστε να µην υπερχρεώνονται, να αποταµιεύουν και να επενδύουν αποτελεσµατικά», λέει για το βιβλίο ο Νίκος Φίλιππας.

a

Σύµφωνα µε κορυφαίους οργανισµούς (ΟΟΣΑ, Unicef), η χρηµατοοικονοµική γνώση πρέπει να ξεκινάει όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή των πολιτών, δηλαδή από την πρωτοβάθµια εκπαίδευση. Κορυφαίοι δε ψυχολόγοι συµφωνούν ότι τα παιδιά είναι ώριµα να κατανοήσουν την έννοια της αποταµίευσης ακόµη και από την ηλικία των 4 ετών. Εξ ου και ο καθηγητής Χρηµατοοικονοµικής του Πανεπιστηµίου Πειραιώς και Πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηµατοοικονοµικού Αλφαβητισµού, κ. Φίλιππας παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα το οποίο αφορά τη χρηµατοοικονοµική εκπαίδευση και ενδυνάµωση των παιδιών για ηλικίες µεταξύ 10 και 12 ετών.«Η προαγωγή της χρηµατοοικονοµικής γνώσης στα παιδιά και στους νέους είναι σηµαντική για τη δηµιουργία ενός χρηµατοοικονοµικά εγγράµµατου πληθυσµού, ικανού να λαµβάνει σωστές αποφάσεις, µακριά από τις παγίδες του λαϊκισµού», τονίζει ο συγγραφέας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider