Ηράκλειο: Ξεκινά αύριο η χορήγηση δωρεάν πρωινών γευμάτων σε μαθητές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηράκλειο: Ξεκινά αύριο η χορήγηση δωρεάν πρωινών γευμάτων σε μαθητές
Τα δωρεάν πρωινά θα είναι 335 ανά ημέρα και θα χορηγούνται καθημερινά, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έως και τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους.

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου θα χορηγήσει πρωινά γεύματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής ευθύνης του, μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Τα δωρεάν πρωινά γεύματα θα είναι 335 ανά ημέρα και θα χορηγούνται καθημερινά, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έως και τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους. To πρόγραμμα υλοποιείται με ίδιους πόρους του δήμου και αφορά αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά, που οι οικογένειες τους βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) της περιοχής τους καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Συμπληρωματικά των ανωτέρω, «τρέχει» και πρόγραμμα χορήγησης σχολικών γευμάτων, που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και σε 19 δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.