Φωτιά στην Εύβοια: Το χειρότερο δυνατό σενάριο μέσω του συστήματος IRIS (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στην Εύβοια: Το χειρότερο δυνατό σενάριο μέσω του συστήματος IRIS (vid)
Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Οι αρχές ζήτησαν την ενεργοποίηση του προγνωστικού συστήματος IRIS, για να δουν την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Στην προσομοίωση από το προγνωστικό μοντέλο δεν λαμβάνονται υπόψιν οι προσπάθειες πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, παρέχεται έτσι το χειρότερο δυνατόν σενάριο για την βέλτιστη προετοιμασία των ομάδων πυρόσβεσης.

Επίσης, η πρόγνωση εξάπλωσης της πυρκαγιάς δε λαμβάνει υπόψιν της πρόσφατες καμένες περιοχές (π.χ. Κοντοδεσπότι Εύβοιας, πυρκαγιά 2018) λόγω μη ανανέωσης των γεωχωρικών βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την αναπαράσταση της καύσιμης ύλης στον Ελλαδικό χώρο.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου ανάμεσα στα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και κοντά στον Πρόδρομο Βοιωτίας και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider