Ο δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Ντι Κάπριο: Μας αδικεί η ανάρτηση (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Ντι Κάπριο: Μας αδικεί η ανάρτηση (vid)
«Εκεί όπου βρέθηκαν τα σκουπίδια είναι μια απομακρυσμένη παραλία στην οποία πριν επτά χρόνια είχε καταρρεύσει μέρος της χωματερής του νησιού».

Τη δική του «απάντηση» στο διάσημο ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε σχολιάσει στο Instagram, ότι στο βυθό της Άνδρου υπάρχουν πλαστικά και σκουπίδια, έδωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης, απερχόμενος δήμαρχος της Άνδρου, ανέφερε ότι εκεί όπου βρέθηκαν τα σκουπίδια είναι μια απομακρυσμένη παραλία στην οποία πριν επτά χρόνια είχε καταρρεύσει μέρος της χωματερής του νησιού.

«Λάθος μας - και δικό μου - που δεν έπεσαν δύτες να δουν τι είχε μέσα ο βυθός. Είναι άδικο για το νησί αυτό που θέλουν να προσάψουν, η Άνδρος είναι πεντακάθαρη και μάλιστα έχουμε και αύξηση του τουρισμού» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Λεονάρτντο Ντο Κάπριο ανήρτησε ένα βίντεο του Al Jajeera που δείχνει έναν περιβαλλοντικό οργανισμό να μαζεύει από τον βυθό στην Άνδρο σκουπίδια και έγραψε:

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε»

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider